Moestuinclub Markelo

Gedurende het gehele groeiseizoen 2020 zorgen voor je eigen moestuin in Markelo. Dat is het doel. Olga ten Brummelaar stelt op haar erf aan de Roudaalterweg 20 in Markelo een mooi stuk grond tussen de nieuw aangeplante appelboompjes ter beschikking voor moestuintjes voor kinderen. Samen met Henriëtte van den Kieboom is ze dit project Moestuinclub Markelo gestart. Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen meedoen met de Moestuinclub. Elk kind krijgt 2 m² voor zichzelf ter beschikking. Ook maken we nog een gedeelte tot gezamenlijke moestuin en maken we een composthoop.

De kinderen komen 26 keer – iedere week – tussen 13 maart en 13 september naar hun ‘eigen’ moestuin, iedere week op vrijdagmiddag tussen 15.00 en 16.30 uur, om onder toezicht hun moestuin in te zaaien, te verzorgen, water te geven, en uiteindelijk de eigen geteelde groenten te oogsten. Er kunnen maximaal 15 kinderen meedoen.

Iedere vrijdagmiddag krijgen de kinderen drinken en iets lekkers. (Bij allergieën en diëten zelf eten en drinken meegeven.)

Olga en Henriëtte zijn zelf ook iedere vrijdagmiddag aanwezig.

Op het terrein van ten Brummelaar zijn ook varkens, kippen, konijnen, koeien, kalveren, paarden, poezen, honden en nog veel meer dieren. Op de boerderij wordt biologisch geteeld. De deelnemers leren ook het belang van kringloop processen. De kinderen gaan laagdrempelig kennismaken met de natuur. Hopelijk kunnen we nog meer organiseren, zoals het bezoek aan een echte imker.

Aanmelden en betaling

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar olga@twentsescharrel.nl of door het invullen van de contactpagina.
Aanmelden uiterlijk 8 maart 2020.

We graag even het volgende vermelden:

  • Voornaam en achternaam deelnemer
  • Leeftijd deelnemer
  • Adres deelnemer
  • Telefoonnummer ouder(s) deelnemer
  • E-mailadres ouder(s) deelnemer

Betalen mag bij de eerste bijeenkomst:  €25,00 all in, voor het gehele seizoen.

Voor meer informatie kunt u ook bellen met:
Olga ten Brummelaar (06-4024 1140)
Henriëtte van den Kieboom (06-2093 2433).

Adres

Website E-mail