Kunstvereniging Diepenheim

Kunstvereniging Diepenheim is een presentatie-instelling, met de tentoonstellingsgebouwen Kunstverenging Diepenheim (voor hedendaagse beeldende kunst) en Drawing Centre Diepenheim (voor tekenkunst), en de Tuinen van Diepenheim (kunst in de openbare ruimte). 

Kunstvereniging Diepenheim

Het hoofdgebouw van Kunstvereniging Diepenheim is een expositiegebouw voor hedendaagse kunst. De aaneenschakeling van verschillende expositiezalen binnen één grote ruimte creëert een moderne ambiance voor ruimtelijke kunst.

In het hoofdgebouw vindt u:

  • Drie tentoonstellingen per jaar waarbij ruimtelijke kunst centraal staat
  • Documentatie over tentoonstellingen en kunstenaars
  • Een ruimte voor videopresentaties en bijeenkomsten

Drawing Centre Diepenheim

Drawing Centre Diepenheim is het expertisecentrum op het gebied van hedendaagse tekenkunst in Nederland en is onderdeel van Kunstvereniging Diepenheim. Drawing Centre Diepenheim biedt een brede kijk op het hedendaagse tekenen. Experiment, verdieping en onderzoek binnen het tekenen en de verweving met andere disciplines spelen daarin een belangrijke een rol. Het Drawing Centre wordt geleid door Nanette Kraaikamp.

In het Drawing Centre Diepenheim vindt u:

  • Drie keer per jaar wisselende tentoonstellingen van hedendaagse tekenkunst
  • Masterclasses en symposia
  • Documentatie van met name tekenkunst en -kunstenaars

De Tuinen van Diepenheim

De Kunstvereniging heeft in de loop van de jaren een bijzondere collectie buitenprojecten gerealiseerd. Het Gazebo, de Tuinen van herman de vries en The Non-Urban Garden zijn het hele jaar door te bezichtigen.

Adres

Grotestraat 17 7478 AA Array

Openingstijden

woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur 0547 352 143 Website E-mail