Heilige Geest Parochie

De Heilige Geest parochie is een parochie in Twente met geloofsgemeenschappen in Beckum, Bentelo, Delden, Goor, Hengevelde en St. Isidorushoeve. De parochie heeft een centraal secretariaat in Goor. Het pastoraal team is werkzaam voor de Heilige Geestparochie, de Goede Herderparochie in Hengelo en de H.H. Jacobus en Johannesparochie in Borne. Het secretariaat voor het pastoraal team is gevestigd in Delden. Delden is het Eucharistisch centrum van de parochie.

De missie en de visie dient eigenlijk in twee woorden samengevat te kunnen worden. Ook al is dit simpeler gezegd dan gedaan, doen we toch een poging om in de naar de wereld openstaande deuren van de kerk een aantal trefwoorden te zetten.

Onze parochie van de Heilige Geest gaat op weg en ze wil:

Hartverwarmend zijn
Visionair zijn
Bewogen zijn en bewogen worden
Samen en solidair zijn
Bevlogen zijn
Zorgen voor elkaar
Samen vieren, leren en dienen
Betrokken zijn

Kortom, een aantal termen die we met elkaar belangrijk vinden om uit te dragen in onze parochie, gevoed vanuit de zes geloofsgemeenschappen. Het verhaal gaat door!

De Heilige Geest parochie is op 1 januari 2010 ontstaan uit een fusie van zes parochies uit Zuidwest Twente. Dit zijn nu de geloofsgemeenschappen:

  1. H. Blasius te Beckum,
  2. O.L. Vrouwe van Altijddurende Bijstand te Bentelo,
  3. H. Blasius te Delden,
  4. H.H. Petrus en Paulus te Goor,
  5. H.H. Petrus en Paulus te Hengevelde,
  6. H. Isidorus te St. Isidorushoeve.

Nu is er sprake van één parochie, met één pastoraal team, één bestuur en één centraal secretariaat

Ook is er centraal een adviesgroep gebouwen en een adviesgroep begraafplaatsen. Iedere geloofsgemeenschap heeft een eigen locatieraad (LR), een pastoraatgroep (PG) en een secretariaat. Het nieuwe parochiebestuur bestuurt op afstand.
Heilige Geest Parochie

Hengevelderstraat 24 7471 CH Goor
Tel: 0547-2601114
Bezoek website
Contact opnemen

Contactpersoon

Secretariaat Neem contact op met Secretariaat